Postup
-
Vajcia s cukrom šľahajte pokiaľ nevznikne biela nadýchaná pena. Môže to trvať asi 10 minút. Do vyšľahanej masy pridajte roztopené schladené maslo. Nakoniec postupne zapracovávajte jemne múky a vypracujte cesto.
Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte tvary zázvorníkov a ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Takto pripravené zázvorníky nechajte cez noc, alebo 8-10 hodín sušiť pri izbovej teplote.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 10-15 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 200 g hladká pšeničná múka
- 300 g polohrubá pšeničná múka
- 250 g práškový cukor
- 100 g hrubá múka
- 3 vajcia
- 60 g masla
- 10 g zázvoru (prášok)
- 20 g salajky