Postup
-
Karamelovo - mandľový:
Konzervy Salka dajte variť na 2 hodiny do hrnca s vodou tak, aby boli ponorené.
V 500 ml mlieka uvarte mandľový puding s cukrom
Do uvareného vychladnutého pudingu ručným mixérom postupne pridávajte za stáleho mixovania skaramelizované Salko a rum.
Naplňte do fliaš a už len naliať do pohárika a vychutnávať.Čokoládovo škoricový likér:
Cukor so žĺtkami vyšľahajte do peny.
Zohrejte 100 ml mlieka a pridajte doňho kakao. Dobre rozmiešajte.
Zvyšok mlieka, smotanu, škoricu a čokoládu dajte do hrnca a za stáleho miešania zohrievajte pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Prilejte kakao a ešte chvíľku zohrejte. Nesmie vrieť. Musí mať asi 80 St.C.
Horúcu zmes postupne pridávajte naberačkami k žĺtkovej zmesi a stále šľahajte. Nakoniec pridajte biely rum a dobre premiešajte.Tradičný vaječný likér
Cukor s vajíčkami vyšľahajte šľahačom co bielej peny.
Zmes mlieka so smotanou, kakaom a vanilkou zohrejte v hrnci tak, aby nevrelo
Za stáleho miešania postupne naberačkou prilievajte horúcu zmes do žĺtkovej peny.
Robte to postupne, a stále miešajte. Keď spojíte obidve zmesi, nad parou ich v hrnčeku zohrejte ale nie až k bodu varu. Musíte v zmesi udržať prst. Ak je už príliš horúca, odstavte zo zdroja tepla. Primiešajte rum a nalejte do fliaš.
Ak máte deti, môžete si urobiť aj nealko verziu bez alkoholu.Na zdravie a príjemné sviatky želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Karamelovo - mandľový
- 2 konzervy Salka
- 1 manľovy puding
- 1 vanilkový cukor
- 2-3 PL cukor
- 500 ml mlieko
- 300-500 ml biely rum
Čokoládovo škoricový likér
- 200 ml mlieka
- 450 ml smotany na šľahanie
- 250 ml biely rum
- 300 g práškového cukru
- 8 žĺtok
- 35 g kakaa
- 1 čl škorica
- 100-150 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70%)
Tradičný vaječný likér
- 800 ml smotany na šľahanie
- 200 ml mlieka
- 200 g kryštálového jemného cukru
- 10 žĺtkov
- vanilka
- 1 PL kakao
- 250-350 ml rum