Postup:
-
1. Z uvedených surovín vymieste kompaktné nelepivé cesto.
2. Cesto premiestnite do uzatvárateľnej nádoby a v priebehu 3 hodín prekladajte každých 30 min. (v zime sa čas môže predĺžiť aj na 5 hodín)
4. Po tomto čase dajte cesto do formy na tehličku, 1 hodinu nechajte pri izbovej teplote a dajte kysnúť do chladničky na 12 hodín.
5. Pečte pri teplote 250 St.,C. 15 min. so záparou, potom teplotu znížte na 200 St.C a pečte bez zápary ďalších 25-30 min.
6. Po upečení vyklopte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 500 g Kamutová hladká múka
- 100 g Kamutová Celozrnná múka
- 280 g mlieko
- 100 g voda
- 100 g kefír, alebo acidofilné mlieko
- 70 g maslo
- 1 vajíčko
- 1 čl cukor
- 1 čl slad
- 1 čl soľ
- 60 g LM, alebo ražný kvások