Postup:
-
1. Vymiešajte si tvaroh s cukrom pomocou ručného šľahača.
2. Pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké nelepivé cesto. Ak sa Vám zdá riedke, pridajte trochu múky, alebo krupice. Môže to závisieť od toho, aký tvaroh ste použili.
3. Cesto nechajte 6 hodín pri izbovej teplote oddychovať, alebo ho dajte na noc do chladničky a pokračujte na druhý deň, aby mal kvások čas spracovať múku.
4. Vytvarujte guľky a nechajte ich hodinu odpočívať. Ja som tvarovala malé guľky do ktorých som dala po jednej väčšej jahode.
5. Varte vo vriacej vode asi 7 minút pokiaľ začnú plávať. Dbajte na to, aby voda prudko nevrela, inak sa môžu rozsypávať.
6. Preceďte, použite na vrch na čo máte chuť a podávajte.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 50 g LM nakŕmené na 100% hydratácie pšeničnou polohrubou múkou, alebo ražný kvások nakŕmený pšeničnou polohrubou múkou
- 500 g hrudkového tvaroh najlepšie domáceho
- 125 g polohrubá múka
- 125 g detská krupica
- 100 g masla
- 1 vajce
- štipka soli
- 70 g práškového cukru (ak máte sladké jahody nemusí byť)
Na plnenie:
- 1 kg jahôd
Na vrch:
- na posyp môžete použiť cukor, strúhanku, tvaroh, kyslá smotana, rozmixované jahody alebo maslo