Tvarohová Vianočka

Vianočky sa dajú robiť stále dookola a nikdy neomrzia. A dokonca môže byť každý recept iný a dokonalý. Tentokrát je to Tvarohová Vianočka. Ak ju chcete urobiť z droždia, jednoducho len vymeňte kvások za 60 g droždia a upravte časy kvasenia. Droždie môžete jednoducho len pridať do cesta, alebo z časti mlieka v recepte a jednej lyžičky cukru si pripravte kvások, nechajte nakysnúť asi 15 min. a pridajte ostatné suroviny a vymieste cesto.

Postup

  • 1. Z kvásku a ostatných surovín vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. môže to trvať 7-10 hodín podľa okolitej teploty a sily kvásku. Ak robíte z droždia, môže to trvať 2 hodiny a teplom mieste.

    2. Cesto rozdelíme na osem častí, ktoré vygúľame do prameňov a upletieme Vianočku.

    4. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Pri verzii z droždia asi 20 minút.

    5. Pred pečením potrieť rozšľahaným vajíčkom, alebo bielkom a posypať podľa želania makom, mandľami, alebo sezamom.

    6. Vianočku pečieme na 180 st.C. asi 40 minút do zlatova.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tvarohová Vianočka?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 700 g Pšeničnej hladkej múky, alebo Manitoby
  • 250 g jemný hrudkový tvaroh
  • 300 g mlieko
  • 150 g cukor
  • 120 g maslo
  • 2 žĺtka
  • 150 g LM, (alebo ražného kvásku vopred nakrmeného pšeničnou múkou.), alebo 60 g droždia