Postup:
-
Vymastite si a vysypte múkou formu na bábovku. Urobte to precízne, aby sa Vám čučoriedky neprilepili.
V robote vyšľahajte maslo s cukrom, postupne pridajte žĺtka a tvaroh. Po vymiešaní pridajte múku, v ktorej ste rozmiešali prášok do pečiva. Cesto rozdeľte na dve časti a do jednej primiešajte kakao.
Z bielok si vyšľahajte sneh do tuha a primiešajte polovičku ku kakaovej zmesi a polovičku k vanilkovej len jemne lopatkou zabaľte tak, aby sa zmesi spojili.
Do bledého cesta zamiešajte čučoriedky.
Vrstvite striedavo do formy a po naplnení špajdľou prejdite kolom dookola po celej hĺbke, aby ste vytvorili mramorový vzor.
Pečte vo vyhriatej rúre asi hodinu. Či je upečená zistíte ak špajdľu strčíte do bábovky a prstom skúsite či je mokrá. Nebude ale úplne suchá ako pri bežnej bábovke, keďže bábovka je tvarohová.
Vrch som poliala len roztopenou bielou čokoládou a posypala lyofilizovanými čučoriedkami a čoko-guličkami
Verím, že Vám bude chutiť
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- 250 g polohrubá, alebo hladká pšeničná múka
- 250 g tvaroh
- 250 g maslo alebo Hera
- 250 g cukor
- 5 vajec
- 1 prášok do pečiva
- 250 - 300 g čučoriedky, alebo iné ovocie.
- 2-3 Pl kakao
- štipka soli