Postup:
-
Ak máte TOM YUM pastu, môžete vynechať všetky koreniny a nahradiť túto pastu.
1. Vývar, zohrejte do bodu varu.
2. Galangal, alebo zázvor ošúpte a nakrájajte na plátky
3. Ošúpte cesnak a nakrájajte na plátky
4. Chilly papričky rozrežte a vyberte zrnká. (alebo použite red curry)
5. Všetko to dajte do vývaru a pridajte citrónovú trávu a chvíľku povarte v zakrytom hrnci asi 10 minút.
6. Po 10 minútach pridajte nakrájané huby, na kolieska nakrájanú cibuľu, brokolicu, hráškové lusky, paradajky a varte asi 15-20 minút a potom pridajte krevety a varte ešte chvíľu. Ja som v tomto bode pridala aj kešu oriešky. Originál do receptu nepatria, ale ja ich v tejto polievke zbožňujem.
7. Pridajte rybiu omáčku a cukor a znovu chvíľku povarte. Ak sú zelenina a huby mäkké, môžete polievku odstaviť a pridať limetkovú šťavu.
8. Ak je teba, polievku ešte dochuťte s red curry, alebo rybou omáčkou.Dobrú chuť želá Petronela.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 1 l mäsového vývaru
- 1 l kokosového mlieka
- 1 lyžica red curry, alebo 5-10 ks thajských chilly papričiek
- 7 strúčikov cesnaku
- 1 kus Galangal (môžete nahradiť zázvorom)
- 2 - 3 listy thajskej limetky, alebo citrónová tráva
- ½ - 1 kg kreviet (alebo kuracieho mäsa)
- 400 g hlivy ustricovej, shiitake alebo šampiňónov
- 2 veľké cibule
- 200 ml rybacia omáčka
- lusky hrášku, alebo 1/2 brokolice
- Vňať z koriandra
- 10 ks cherry paradajky
- 2 lyžice cukru
- 150 ml limetkovej šťavy
Na mliečnu verziu:
- 500 ml kokosovej smotany, alebo 10 lyžíc kondenzované nesladené mlieko