Postup:
-
1. Ošúpte cibuľu, nakrájajte na kocky a dajte osmažiť do väčšieho hrnca na oleji do sklovita. Budete tam pridávať všetky suroviny.
2. Pridajte na drobno nakrájanú papriku a mleté mäso, alebo klobásu.
3. Cukiny očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca. Osoľte a okoreňte.
4. Nakrájajte paradajky a pridajte ich spolu s konzervou lúpaných paradajok a Ajvarom.
5. Nechajte chvíľku podusiť a pridajte ryžu. Premiešajte a duste do mäkka. Nezabudnite miešať, aby sa Vám ryža nepripálila.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 500 g ryža
- 500 g mleté mäso, alebo klobása
- 5 paradajok
- 3 cukiny
- 3 cibule
- 3 ks dužinatých paprík rôznej farby
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1 pohár paprikovej nátierky Ajvar, alebo domácej
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie