Teplý ryžový šalát

Tento šalát mi pripomína detstvo, keď sme chodili na výlety a brali si so sebou jedlo. Vraj pochádza od našej Trnavskej babky. Škoda že sa takýchto dobrých receptov nezachovalo viac. Je naozaj výborný. A môžete si ho urobiť s mletým mäsom, alebo s klobáskou. Dokonca aj s mäsom ktoré Vám zostalo z vývaru.

Postup:

  • 1. Ošúpte cibuľu, nakrájajte na kocky a dajte osmažiť do väčšieho hrnca na oleji do sklovita. Budete tam pridávať všetky suroviny.
    2. Pridajte na drobno nakrájanú papriku a mleté mäso, alebo klobásu.
    3. Cukiny očistite, nakrájajte a pridajte do hrnca. Osoľte a okoreňte.
    4. Nakrájajte paradajky a pridajte ich spolu s konzervou lúpaných paradajok a Ajvarom.
    5. Nechajte chvíľku podusiť a pridajte ryžu. Premiešajte a duste do mäkka. Nezabudnite miešať, aby sa Vám ryža nepripálila.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Teplý ryžový šalát?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 500 g ryža
  • 500 g mleté mäso, alebo klobása
  • 5 paradajok
  • 3 cukiny
  • 3 cibule
  • 3 ks dužinatých paprík rôznej farby
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • 1 pohár paprikovej nátierky Ajvar, alebo domácej
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie