Postup:
-
Zmiešajte múku s vodou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu 1 hodinu
Pridajte soľ, slady a pyré a vymieste hladké cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.
Roztiahnite cesto, posypte semiačkami a zalaminujte
Uložte do uzatváreteľnej nádoby a prekladajte 2,5-3 hodiny (v lete menej v zime viac)
Stočte do ošatky a dajte kysnúť do chladničky na 10 hodín (čas je orientačný)
Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 250 st.C so záparou 15 min. a na 200 St. C bez zápary 30 min.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 50 g LM
- 500 g pšeničná chlebová múka
- 400 g voda
- 100 g tekvicové pyré
- Tekvicové semiačka
- 1,5 čl soľ
- 1 čl slad