Zdielať recept

Tekvicový chlieb so semiačkami

Tekvicový chlieb pečiem celý rok. Ale na jeseň patrí k celej atmosfére tohto krásneho obdobia. Je naozaj úžasný a chutí každému. Tento základný tekvicový Vám tu spíšem, aby ste si ho vedeli upiecť aj Vy. Podľa tohto receptu si môžete upiecť i zemiakový, alebo batátový chlieb, len zameníte pyré z tekvice za iné.

Pred pečením si pripravte tekvicové pyré tak že tekvicu očistíte a nakrájate aj so šupkou na kúsky, a dáte piecť poliate olivovým olejom na 200 St.C. 40 minút. Po upečení rozmixujte a nechajte vychladnúť. Ak vám pyré zostane, môžete ho odložiť na pár dní do chladničky a znovu použiť, alebo uskladniť do mrazničky na neskoršie použitie. tiež si z neho môžete urobiť úžasnú polievku, ktorú nájdete v ďalšom recepte tu na blogu.

Postup:

  • Zmiešajte múku s vodou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
    Pridajte kvások a nechajte prebehnúť fermentolýzu 1 hodinu
    Pridajte soľ, slady a pyré a vymieste hladké cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.
    Roztiahnite cesto, posypte semiačkami a zalaminujte
    Uložte do uzatváreteľnej nádoby a prekladajte 2,5-3 hodiny (v lete menej v zime viac)
    Stočte do ošatky a dajte kysnúť do chladničky na 10 hodín (čas je orientačný)
    Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 250 st.C so záparou 15 min. a na 200 St. C bez zápary 30 min.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Tekvicový chlieb so semiačkami?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 50 g LM
  • 500 g pšeničná chlebová múka
  • 400 g voda
  • 100 g tekvicové pyré
  • Tekvicové semiačka
  • 1,5 čl soľ
  • 1 čl slad