Postup:
-
1. Vopred si pripravte tekvicové pyré tak, že očistíte, ošúpete a na kocky nakrájajte tekvicu, ktorú na plechu na pečenie pokvapkajte olivovým olejom tak, aby nebola suchá. Pečte ju na 180 St.C. asi 50 minút. Po upečení rozmixujte, nechajte vychladnúť a použite do receptu.
2. Uvarte si hustý puding, prikryte strečovou fóliou tak, aby ležala na povrchu, tak sa vám nevytvorí kôra a nechajte vychladnúť
3. Z kvásku a ingrediencií na cesto si vypracujte vláčne nelepivé cesto. Maslo pridajte až nakoniec a mieste pokiaľ sa celkom nezapracuje do cesta. Ak sa Vám zdá cesto riedke, pridajte trochu múky. Každá múka inak saje. Alebo naopak, ak je husté, pridajte tekutinu.
4. Cesto nechajte nakysnúť tak dlho, než zdvojnásobí objem Mne to trvalo asi 7 hodín. v lete to môže byť aj za 4 hodiny, naopak v zime aj 12 hodín.
5. Po nakysnutí z cesta vyvaľkajte obdĺžnik, hrubý asi 0,5 cm, na polovičku bohato natrite plnku, nastrúhajte čokoládu a druhou polovičkou cesta plnku prekryte.
6. Cesto narežte na 6 častí. Každú časť ešte v strede rozrežte nie celkom do konca, nechajte asi 2 cm spojené, tak vám vzniknú dve nožičky, ktoré medzi sebou zapleťte. Uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
7. pred pečením potrite bielkom a posypte mandľami.
8. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
9. Pečte na teplote 180 St.C 30-40 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 200 g LM
- 250 - 300 g mlieko (pridávajte postupne. Záleží podľa toho, akú múku použijete)
- 600 g Špaldová hladká múka
- 50 g kamutová celozrnná múka (alebo iná celozrnná)
- 100 g Semolina Rimacinata (alebo polohrubá pšeničná múka)
- 2 vajcia
- 180 g tekvicové pyré
- 1 PL kardamon
- 140 g cukor
- 150 g maslo
- 1 vanilk. cukor
- 1/2 čl soli
Na náplň:
- 1,5 l mlieka
- 4 sáčky čokoládového pudingového prášku Dr.Oetker (jeden je na 1/2 l mlieka. treba ich viac, aby bol hustý)
- 150 g cukru
- vanilka
- 100 g čokoláda
Na potretie:
- bielko
Na posyp:
- Nasekané mandle, alebo orechy