Zdielať recept

Špenátové špagety carbonara

Recept na domáce špenátové cestoviny nájdete tu na blogu. Nižšie máte recept na omáčku carbonara.

Postup:

  • 1. Slaninu nakrájanú na kocky opražíme na suchej panvici, keď pustí masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme do sklovita a pokiaľ slanina nie je do chrumkava opražená. Pridáme očistený a roztlačený cesnak.
    2. Chvíľku opražíme a pridáme biele víno, ktoré povaríme aby sa odparil alkohol.
    3. Pridáme 300 g smotany a chvíľku dusíme
    4. Rozmiešame si žĺtky s 200 g smotany a syrom. Prilejeme do panvice a chvíľku povaríme.
    5. Do omáčky pridáme uvarené špagety, premiešame a podávame ozdobené bazalkou.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Špenátové špagety carbonara?
Kliknutím vyberte

Suroviny na omáčku:

  • 350 g údenej slaniny
  • 2 cibule
  • 1 hlavička cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 5 žĺtok
  • 150 g strúhaného parmezánu, alebo Grana padano
  • Bazalka
  • Soľ
  • Čierne korenie