Postup:
-
1. Slaninu nakrájanú na kocky opražíme na suchej panvici, keď pustí masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a smažíme do sklovita a pokiaľ slanina nie je do chrumkava opražená. Pridáme očistený a roztlačený cesnak.
2. Chvíľku opražíme a pridáme biele víno, ktoré povaríme aby sa odparil alkohol.
3. Pridáme 300 g smotany a chvíľku dusíme
4. Rozmiešame si žĺtky s 200 g smotany a syrom. Prilejeme do panvice a chvíľku povaríme.
5. Do omáčky pridáme uvarené špagety, premiešame a podávame ozdobené bazalkou.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny na omáčku:
- 350 g údenej slaniny
- 2 cibule
- 1 hlavička cesnaku
- 100 ml bieleho suchého vína
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 5 žĺtok
- 150 g strúhaného parmezánu, alebo Grana padano
- Bazalka
- Soľ
- Čierne korenie