Postup:
-
Šparglu ošúpte, odkrojte zdrevnatené konce, a špičky.
Na masle speníme cibuľu a pridáme trochu bieleho vína, ktoré necháme vyredukovať. pridáme na hrubo nastrúhané zemiaky a na malú chvíľku aj pokrájanú špargľu. Podlejeme vývarom a varíme do mäkka asi 15 minút, rozmixujeme a precedíme cez sitko, prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme, pridáme odkrojené špičky a varíme ešte asi 5 minút.
Podávame s krutónmi, alebo posypané bylinkovými výhonkami.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 12-15 bielych šparglí
- 4 veľké zemiaky
- 1,5 litra vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie