Spracovanie:
- 1. Krok Autolýza pšeničnej múky – zmieša sa múka s tekutinami a nechá sa autolyzovať 2 hodiny.
- 2.Po uplynutí 1,5 hodiny kedy sa autolyzuje pšeničná múka, dáme autolyzovať špaldovú múku.
- 3. Krok Fermentolýza – cestá dáme do jednej misky a k obidvom autolyzovaným cestám sa primieša kvások a nechá sa fermentolyzovať 1 hodinu.
- 4. Krok preklady každých 30-45 minút po dobu 5 hodín.
- 5.Stočenie do ošatky
- 6. 1 hodina v ošatke pri izbovej teplote
- 7.12 hodín v ošatke v chladničke pri 7 St.C.
- 8.Pečenie vo vopred vyhriatej rúre (ja pečiem v liatinovom hrnci) na 250 St.C. 15 minút a na 200 St. C. ďalších 30 minút. Ak pečiete bez nádoby, prvých 15 minút sa pečie so záparou.
-
Krájať až po vychladnutí asi 3 hodiny. Aj keď taký teplý chlebík je najlepší. Zostane Vám ale po rozkrojení vlhký. Práve preto, aby vlhkosť prirodzene vyšla cez kôrku by mal chlieb chladnúť prikrytý utierkou na mriežke.
-
Krájať až po vychladnutí asi 3 hodiny. Aj keď taký teplý chlebík je najlepší. Zostane Vám ale po rozkrojení vlhký. Práve preto, aby vlhkosť prirodzene vyšla cez kôrku by mal chlieb chladnúť prikrytý utierkou na mriežke.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 570 g muky (tentokrat 250 g Manitoba + 250 špaldová hladká + 70 g celozrnna pšeničná)
- 410 g tekutina (pivo+voda)
- 60 g kvások (tentokrát ražný)
- soľ
- slad