Spracovanie:
-
Rozkvas nechajte nakysnúť pri izbovej teplote na dvojnásobok.
Zamieste cesto, do ktorého pridáte rozkvas a necháte znovu nakysnúť na dvojnásobok.
Zatiaľ si pripravte plnku tak, že necháte zovrieť mlieko, vysypete doňho mak, pridáte maslo, chvíľku povaríte a necháte vychladnúť. Do vychladnutého maku primiešate slivkový lekvár a kúsky sliviek.
Z nakysnutého cesta vyvaľkáte obdĺžnik, natrieme plnkou, zrolujeme do rolády. pozdĺžne v strede roládu prerežeme, tak že nám vzniknú dve nožičky, ktoré spolu pozapletáme a zvinieme do kruhu.
Necháme finálne nakysnúť asi 3 hodiny.
Pečieme 35 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. so záparou.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 150 g rozkvas (50 g LM, 50 g voda, 50 g pšeničná hladká múka 00)
- 500 g hladká pšeničná múka 00
- 250 g plnotučné mlieko
- 50 g kryštálový cukor
- 140 g maslo
Plnka:
- 300 g pomletý mak,
- 100 g práškový cukor
- 400 ml mlieka
- 100 g maslo
- nadrobno nakrájané slivky
- slivkový lekvár 300 g