Slivkovo-makový veniec

Kto má rád mak tak si príde na svoje. Tento Slivkovo-makový veniec je plný makovej náplne a šťavnatých sliviek.

Spracovanie:

  • Rozkvas nechajte nakysnúť pri izbovej teplote na dvojnásobok.

    Zamieste cesto, do ktorého pridáte rozkvas a necháte znovu nakysnúť na dvojnásobok.

    Zatiaľ si pripravte plnku tak, že necháte zovrieť mlieko, vysypete doňho mak, pridáte maslo, chvíľku povaríte a necháte vychladnúť. Do vychladnutého maku primiešate slivkový lekvár a kúsky sliviek.

    Z nakysnutého cesta vyvaľkáte obdĺžnik, natrieme plnkou, zrolujeme do rolády. pozdĺžne v strede roládu prerežeme, tak že nám vzniknú dve nožičky, ktoré spolu pozapletáme a zvinieme do kruhu.

    Necháme finálne nakysnúť asi 3 hodiny.

    Pečieme 35 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C. so záparou.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slivkovo-makový veniec?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 150 g rozkvas (50 g LM, 50 g voda, 50 g pšeničná hladká múka 00)
  • 500 g hladká pšeničná múka 00
  • 250 g plnotučné mlieko
  • 50 g kryštálový cukor
  • 140 g maslo

Plnka:

  • 300 g pomletý mak,
  • 100 g práškový cukor
  • 400 ml mlieka
  • 100 g maslo
  • nadrobno nakrájané slivky
  • slivkový lekvár 300 g