Postup:
-
Zo surovín vymiešame kompaktné cesto. Odoberieme z neho 1/3 a pridáme kakao aby sa zafarbilo na hnedo
Cesto necháme nakysnúť na dvojnásobok. Mne to pri izbovej teplote trvalo 9 hodín.
Po nakysnutí z bledého cesta vytvarujeme bochníky o veľkosti zhruba 450 g. a z tmavého cesta bochníky o veľkosti 250 g. Bochníky poprekladáme, vygúľame, utiahneme a necháme odpočívať 20 minút.
Z bledého cesta vytvarujeme bagety Tmavé cesto vyvaľkáme a obalíme ním vytvarované bagety. Necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
Potrieme vajíčkom, narežeme, prípadne ozdobíme cukrom.
Pečieme pri teplote 200 st. C prvých 10 min. a ďalších 30 minút pri teplote 180 st. C.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 150 g Lievito Madre, alebo 1,5 lyžice ražný kvások
- 340 g mlieka
- 160 g jogurt
- 680 g Hladká pšeničná múka typ 0 (ja som použila Manitobu)
- 320 g Hladká pšeničná múka typ 00 (ja som použila Manitobu)
- 200 g cukor
- 220 g roztopené vychladnuté maslo
- 2 vajcia (ak sú malé tak 3)
- 2 vanilkové cukre
- štipka soli