Postup:
-
Pred pečením si nakŕmte kvások a počkajte než zdvojnásobí objem.
Z kvásku a ostatných surovín vypracujte vláčne elastické cesto. Maslo zapracovávajte ako posledné.
Cesto nechajte kysnúť na dvojnásobok. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku
Nakysnuté cesto rozdeľte na polovičky, Každú rozvaľkajte na obdĺžnik a zrolujte. Uložte na plech dve vedľa seba s dostatočnou medzerou.
Finálne nechajte nakysnúť 2-4 hodiny. Znovu záleží od teploty v miestnosti a sily kvásku. Cesto musí viditeľne zväčšiť objem a musí byť na dotyk nafúknuté.
Pred pečením potrite mliekom
Pečte so záparou pri teplote 200 St.C 10 minút a bez zápary na 180 St.C ďalších 20 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g LM
- 170 g mlieko
- 140 g pivo
- 500 g hladká pšeničná múka
- 1 čl cukor
- 50 g maslo
- 7 g soľ