Postup
-
Zo všetkých surovín uvedených v recepte vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 6-8 hodín. (čas je orientačný), v zime to môže byť i 12 hodín pri kváskovej verzii. Pri verzii z droždia to trvá asi 2 hodiny.
Nakysnuté cesto rozvaľkajte na 1 cm štvorec a rozrežte na 16-20 štvorčekov podľa veľkosti akú chcete mať. Každfý štvorček preložte napoily na trojuholník a obidva kraje od preloženej strany smerom k špicu narežte tak, aby ste neprerezali až do konca. Trojuholník otvorte a naplňte plnkou. Prerezané protiľahlé časti spojte v strede.
Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny pri verzii z kvásku a asi 20 min. pri verzii z droždia.
6. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 25-30 minút.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 500 g hladkej pšeničnej múky
- 100 g masla
- 300 g mlieka
- 1 vajíčko
- 70 g cukor
- 150 g LM (alebo 20 g čerstvého droždia, alebo 7 g sušeného droždia)
- Štipka soli