Postup:
-
Ryžu uvarte obvyklým spôsobom. Ja si na olivovom oleji najprv orestujem na drobno nakrájanú cibuľku, prisypem ryžu, osolím a zalejem vývarom, alebo vodou asi 5 cm nad povrchom ryže a dusím do takmer mäkka. Ak treba, vodu prilievam. Odstavím zo sporáka, zakryjem, ryža sama dôjde.
Na panvici si na nadrobno nakrájanej cibuľke na oleji poduste papriku, po 5 minútach pridajte napoly nakrájané paradajky (ak máte veľké, nakrájajte nadrobno), posoľte, okoreňte a duste do polomäkka. Ak jpoužijete do šalátu klobásu, pridajte ju teraz a poduste so zeleninou.
Dusenú zeleninu zmiešajte s ryžou a podávajte s voliteľnými prísadami, alebo ako jednoduchý letný šalát, ktorý nahradí aj hlavné jedlo.
Dobrú chuť želá
Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Základ:
- 500 g ryža
- 300 g chery paradajky
- 4 veľké papriky
- 3 cibule
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Voliteľné
- 2 ks konzerva tuniaka Riomare
- 400 g grilované kuracie kúsky
- 400 g krevety
- feta, Haloumi alebo iný syr
- opečená klobása