Zdielať recept

Rebarborový džem

Tento džem je nádherne osviežujúci, môžete najmä do koláčov, smoothie, do zálievky na šalát, alebo na ochutenie jogurtu. Rebarbora obsahuje množstvo vitamínov. Tak neváhajte a pustite sa do toho. Chce to len trpezlivosť, lebo sa bude variť pár hodín.

Postup:

  • 1. Rebarboru aj ošúpané citróny a pomaranče nakrájate na kúsky, dáte do hrnca, zasypete cukrom, zalejete vodou len toľko aby bola rebarbora zarovno vody a varíme asi 6 hodín.
    2. Posledné 3 hodiny treba pravidelne každých 15 min. miešať.
    3. Či už je hotový zistíme tak, že si z neho trochu lyžičkou odoberieme na tanierik a ak stuhne, môžete ho preliať do pohárov a uzatvoriť.
    4. Poháre otočíme vrchnákom nadol a necháme vychladnúť.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

2. júna 2020
“Včera som tento džemík robila, pridala som jahody+mätu=úžasná chuť..... S kváskovým chlebíkom, niečo úžasné🌺”
Soňa

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Rebarborový džem?
Kliknutím vyberte

Recept:

  • 2 kg rebarbory ( môžete kombinovať s jahodami)
  • 2 kg trstinový cukor, alebo kokosový cukor
  • 3 ks pomaranče (nemusia byť)
  • 2 ks veľké citróny
  • Voda