Postup:
-
Vymiesiť pevnou varechou hutné cesto, premiestniť na naolejovanú dosku, vytvarovať do tvaru formy, zo všetkých strán posypať a zatlačiť zmes zrniek alebo ovsených vločiek a premiestniť do naolejovanej a múkou vysypanej formy.
Kysnutie 5-6 hodín pri izbovej teplote.
Piecť pri teplote 250 St.C. 15 minút so záparou a 30-40 minút pri 240 St.C. bez zápary. je dobre ju piecť dlhšie ako bežný chlieb, ale posledných 15 minút zakryte alobalom, keďže sú tam zrniečka, ktoré by sa spálili.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 400 g ražný celozrnný rozkvas (120 g kvásku + 140 g vody + 140 g ražnej celozrnnej múky)
- 330 g ražná hladká chlebová
- 70 g ražná celozrnná
- 270 g voda
- soľ
- mix zrniečok tri plné hrste