Postup:
-
Najprv si zmiešame cesnak, olej a provensálske bylinky s lúpanými paradajkami. Nebojte sa pridať cesnaku a byliniek viac, krásne vám jedlo prevoňajú. Bylinky môžete použiť čerstvé aj sušené.
Zemiaky uvarte do polomäkka a ošúpte
Zeleninu očistite, a nakrájajte spolu so zemiakmi na kolieska hrúbky asi 0,5 cm.. Baklažán by mal byť mladší, aby nemal hrubé jadierka v strede
Zeleninové kolieska ukladajte nastojato do zapekacej misy a nakoniec prelejte paradajkovým základom a na kocky nakrájaným feta syrom.
Prvých 40 min. pečte na program 4D horkovzduch s pridanou parou vo vyhriatej rúre na 200°C. Neskôr misu odokryte a dopečte na funkcii gril asi 5 min. ak nemáte rúru s týmto programom, vložte na spodok rúry plech s vodou.
Môžete podávať s batátovým pyré. Ktoré si pripravíte veľmi jednoducho.
Zemiaky očistíte, nakrájate na menšie kocky a upečiete v samostatnej nádobe v rúre poliate olivovým olejom spolu s Ratatouille do mäkka.Po upečení popučíme spolu s maslom a smotanou a ak treba dochutíte soľou.
Ak Vám zostane zelenina, zapečte ju samostatne s cesnakom a koreninami na plechu a neskôr po upečení rozmixujte na krémovú polievku, ktorú môžete zjemniť kopčekom kyslej smotany.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- 500 g lúpané paradajky
- 2 ks stredne veľká cuketa
- 2 ks menší baklažán
- 2 ks veľká paradajka
- 4 veľké zemiaky
- 1 ks červená veľká cibuľa
- 1 ks biela veľká cibuľa
- 1 ks červená paprika
- 1 ks žltá paprika
- 1 hlavička cesnaku
- Olivový olej
- Provensálske bylinky
- Soľ, korenie
- 300 g feta syr
Pyré
- 4 ks veľké batáty.
- 150 g maslo
- 150 – 200 ml smotana na šľahanie
- soľ