Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou múkou a nechajte hodinu prebehnúť autolýzu
2. Pridajte kvások, ručne zamieste do cesta a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu.
3. Primiešajte prastarú múku Aurora, soľ, slad a zrnká a vymieste kompaktné cesto. Trvá to 5-10 minút. Lepšie je miesiť ručne
4. Počas nasledujúcich 2-3 hodín cesto prekladajte. V zime to môže trvať až 5 hodín.
5. Cesto stočte do ošatky.
6. Nechajte ďalej finálne nakysnúť o 1/3 - dvojnásobok v chladničke pri teplote 7 St. C. asi 12 hodín
7. Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou na 250 St.C, potom znížte teplotu a pečte 30 min. na 200 St.C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 420 g Kamutová hladká múka
- 150 g Prastará múka Aurora
- 190 g pivo
- 190 g voda
- 60 g kvások
- 1 čl soľ
- 1 čl slad