Zdielať recept

Pomalý chlieb

Tento chlieb je výnimočný. Je to chlieb, ktorý som piekla v rámci výzvy pre Riška, pre chlapca, ktorému sme zbierali peniaze na operáciu. A podarilo sa. Ďakujem každému jednému, kto pomohol.

Piekla som chlebov veľa a preto recept ja na 3 ks:

Postup:

  • 1. Zmiešajte tekutiny s múkou, zakryte a nechajte prebehnúť 2 hodiny Autolýzu.

    2. Primiešajte kvások, zakryte a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu

    3. Z uvedených surovín vypracujte vláčne nelepivé cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby.

    4. Cesto po vymiesení 2 hodiny prekladajte na linke a dajte chladiť do chladničky, alebo do studenej miestnosti na 12-24 hod.

    5. Po zdvojnásobení objemu cesto stočte do ošatky a dajte znovu kysnúť do chladu. Ak chcete piecť skôr, nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 4 hodiny.

    6. Pečte pri teplote 250 St. C. vo vopred vyhriatej rúre 15 min. so záparou a ďalej na 200 St.C. 30 minút bez zápary.

    Mne kyslo cesto v garáži pri teplote asi 6-8 St.C. 24 hod., osatka v garáži 24 hod. 6-8 st.c.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pomalý chlieb?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 20 g LM,
  • 1200 g Manitoba,
  • 80 g ražná cz, 100 cz pšeničná jednozrnka,
  • 100 semolina,
  • 600 špaldová hladká Pernerka,
  • 970 voda,
  • 500 pivo,
  • 3 Pl Soľ,
  • rasca