Zdielať recept

Polievka z pečených paradajok

Milujem polievky. Všetky, či už je to dobrý vývar, alebo letné, jedenné, zeleninové, strukovinové, alebo mäsové. A musia byť poriadne sýte a poctivé. Ako aj táto paradajková. Z čerstvých domácich paradajok, ktorých je v tomto období všade plno.  Stačí k nim pridať bylinky a tá chuť Vás opantá. 

 

Postup:

  • 1. Paradajky, papriky a cibuľu očistite a nakrájajte.
    2. Uložte ich na plech, spolu s nakrájaným cesnakom, posypte bylinkami, soľou a polejte olivovým olejom a dajte zapiecť pri 200 St.C na 30 minút
    3. Po upečení dajte zmes do polievkového hrnca, rozmixujte ponorným mixérom. V prípade potreby podlejte trochou zeleninového vývaru. Ja mám polievku rada hustú, nepridávam už nič.
    4. Ak je treba osoľte, ochuťte, môžete pridať aj lyžicu octu. Keď sú paradajky dostatočne zrelé, polievka je hotová. Ak treba, dochuťte ešte trochou cukru.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Polievka z pečených paradajok?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 1500 g paradajok
  • 500 g červených mäsitých paprík
  • 5 šalotiek
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • rozmarín
  • bazalka
  • čierne korenie
  • oregano
  • chilli
  • tymian
  • olivový olej
  • 250-500 ml zeleninového vývaru (čerstvého, alebo z bujonu)