Postup:
-
Tekvicu rozpoľte, zbavte jadier a nakrájajte na malé kúsky. Uložte na plech na pečenie, polejte olivovým olejom a dajte piecť na 45 min. na 200 Stupňov.
Na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku, nakoniec pridajte nastrúhaný kúsok zázvoru a očistený cesnak nakrájaný na plátky. K tomu pridajte opečenú tekvicu. Z tekvice si nechajte najviac opečené kúsky na dozdobenie
Zalejte vývarom (môžete nahradiť mliekom) , kokosovým mliekom, pridajte chilly pastu a chvíľku povarte. Dajte pozor, aby sa nepripálila. Mlieko nepoužite všetko ktoré je uvedené v recepte, každá tekvica je iná a obsahuje rôzne množstvo tekutiny. Preto aby ste mali polievku naozaj krémovú pridávajte zvyšné mlieko až nakoniec.
Polievku rozmixujte ponorným mixérom, dochuťte korením a soľou. Ak treba pridajte mlieko, minútu povarte a môžete podávať.
Pri servírovaní ozdobte nasucho opraženými tekvicovými semienkami, kúskami opečenej tekvice a tekvicovým olejom.
Recenzie receptu
Suroviny
- 1 kg tekvice Hokkaido (asi dve stredne veľké tekvice)
- 500 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
- 500 ml kokosové mlieko (alebo môžete nahradiť 250 g kravské mlieko + 250 ml smotana)
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- zázvor
- olivový olej
- chilli pasta (voliteľné)
- soľ
- čierne korenie
- Tom yum pasta
Na dozdobenie
- tekvicové semienka
- tekvicový olej
- kúsky opečenej tekvice