Zdielať recept

Plnené mandľové briošky

Postup:

  • Náplň:
    Mlieko nechajte zovrieť spolu s medom. Pridajte maslo a nechajte roztopiť. Do zovretého mlieka nasypte zomleté mandle a orechy a vymiešajte na hustú kašu. Ak treba dolejte ešte trochu mlieka.

    Recept:
    1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto

    2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok

    3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku a rozdeľte na 14 rovnakých dielov. Vygúľajte bochníčky a nechajte ich prikryté oddýchnuť 20 minút.

    4. Oddýchnuté bochníčky vyvaľkajte na dlhý obdĺžnik a natrite plnkou. Zaviňte a pogúľajte ešte trochu. Zatočte do slimáka a uložte na papier na pečenie vystlaný papierom.

    5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny

    6. Pečte pri teplote 180 st.C. asi 25 minút.

    7. Horúce potrite roztopeným maslom a posypte nasekanými mandľami.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Plnené mandľové briošky?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 120 g kvások, 120 g pšeničná hladká múka, 110 g voda.
  • Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok

Cesto:

  • 350 g rozkvas
  • 600 g špaldová hladká múka
  • 50 g pšeničná polohrubá múka
  • 50 g špaldová celozrnná múka
  • 300 g mlieko
  • 8 PL cukor
  • 5 PL olej
  • 2 vajcia
  • Vanilka

Na náplň:

  • 150 ml mlieko
  • 400 g mleté orechy a mandle
  • 150 g maslo
  • 4 PL med

Na vrch:

  • Maslo
  • Nasekané mandle