Zdielať recept

Pistáciovo-čokoládové cruffins

Postup:

  • Vypracujte kompaktné cesto, mieste asi 20 minút a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.

    Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. po dĺžke cesta si naznačte tretiny. strednú tretinu natrite čokoládovým krémom, preložte na ňu ľavú tretinu, ktorú zvrchu natrite pistáciovou pastou, a prekryte ju pravou tretinou, ktorú natrite čokoládovým krémom. narežte na pásiky široké asi 4-5 cm, každý pásik stočte a vložte do vopred vymastenej a vysypanej formy na muffiny.

    Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny. Posypte nasekanými pistáciami a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 - 40 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

2. júna 2020
“Tento recept mám odskúšaný a odporúčam ho. Je to naozaj fajnotka 🙂 ”
Zuzana Katreniaková

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Pistáciovo-čokoládové cruffins?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 300 g rozkvas ( 100 g kvások + 100g múka + 100 g voda)

Nechať zdvojnásobiť objem a použiť ďalej do cesta:

  • 500 g hladká pšeničná múka
  • 220 g plnotučné mlieko
  • 2 žĺtka
  • 100 g cukor
  • 140 g maslo

Plnka:

  • čokoládový krém (tesco)
  • pistáciová pasta 100% - www.infinuty.sk
  • Na posypanie - celé pistácie.