Postup:
-
Vypracujte kompaktné cesto, mieste asi 20 minút a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik. po dĺžke cesta si naznačte tretiny. strednú tretinu natrite čokoládovým krémom, preložte na ňu ľavú tretinu, ktorú zvrchu natrite pistáciovou pastou, a prekryte ju pravou tretinou, ktorú natrite čokoládovým krémom. narežte na pásiky široké asi 4-5 cm, každý pásik stočte a vložte do vopred vymastenej a vysypanej formy na muffiny.
Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny. Posypte nasekanými pistáciami a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 - 40 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
“Tento recept mám odskúšaný a odporúčam ho. Je to naozaj fajnotka 🙂 ”
Ingrediencie
- 300 g rozkvas ( 100 g kvások + 100g múka + 100 g voda)
Nechať zdvojnásobiť objem a použiť ďalej do cesta:
- 500 g hladká pšeničná múka
- 220 g plnotučné mlieko
- 2 žĺtka
- 100 g cukor
- 140 g maslo
Plnka:
- čokoládový krém (tesco)
- pistáciová pasta 100% - www.infinuty.sk
- Na posypanie - celé pistácie.