Postup:
-
1. Paradajky narežte do kríža, dajte do misky a zalejte vriacou vodou. Prikryté nechajte pariť pár minút.
2. Sparené paradajky vyberte a prelejte ľadovou vodou. Potom ich ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
3. Na olivovom oleji speňte nakrájanú cibuľu a rozpučený cesnak. Pridajte bylinky, soľ, korenie a nakrájané paradajky. Zalejte konzervou lúpaných paradajok, alebo vývarom a nechajte povariť 10 minút.
4. Polievku môžete rozmixovať ponorným mixérom do hladka, alebo podávať s kúskami paradajok.
5. Polievku podávajte posypanú parmezánom a ozdobenú bazalkovými lístkami.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 6 veľkých paradajok
- 1 veľká konzerva lúpaných paradajok, alebo 300 ml. vývaru
- 1 veľká cibuľa
- 1 mladý cesnak
- Bazalka, Oregano
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
- 1 lyžica cukru
Na dokončenie:
- Parmezán
- bazalka