Postup
-
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.
Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať.
Ja som robila asi 100 g veľké diely. Vygúľajte na pramene, ktoré omotáte okolo nakrájaných párkov. Párky nechajte kúsok vyčnievať, cesto ešte podkysne.Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
rozkvas
- 70 g ražný kvások, alebo LM
- 70 g voda
- 70 g pšeničná hladká múka
- Zmiešajte suroviny a nechajte nakysnúť na dvojnásobok
Cesto
- 210 g rozkvas
- 425 g manitoba (alebo pšeničná chlebová)
- 25 g cz ražná
- 270 g mlieko
- 50 g maslo
- 10 g soľ
- 1 čl med
- 1 čl Slad