Zdielať recept

Orechovo-čokoládové slimáky s karamelom

Tieto orechovo-čokoládové slimáky s karamelom voňali až na ulici, až mi sused zazvonil, že toto sa nedá vydržať . Chuť a vôňa ktorá Vás dostane

Postup:

  • Plnka:
    Všetky suroviny vymiešajte do peny v robote s balónovou metlou.

    Karamel:
    V hrnčeku na sporáku na strednom stupni rozpustite cukor na karamel. Nezabudnite stále miešať pokiaľ sa nerozpustia aj malé hrudky a vznikne tekutá hmota.

    Maslo roztopte a opatrne prilejte ku karamelu. Dávajte pozor, lebo bude syčať a môže Vás poprskať. Preto je lepšie hrniec mať skôr väčší. Maslo celkom spojte s karamelom za stáleho miešania.

    Postupne pridajte smotanu a stále miešajte.

    Nechajte prevariť asi minútu, pridajte soľ a dobre premiešajte.

    Takto pripravený karamel môžete skladovať 2-3 týždne v chladničke v uzatvorenej nádobe.

    Postup:

    Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.

    Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý asi 5 mm, natrite plnkou, zrolujte do rolády a zabalené do fólie dajte do chladničky schladiť na 30 min.

    Po stuhnutí vyberte a krájajte na kolieska, hrubé asi 5 cm, ktoré uložíte s medzerami do nádoby na pečenie, ktorú ste si vopred vymastili a vysypali múkou.

    Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Doba záleží od okolitej teploty, v zime sa predlžuje aj na 4 hodiny. Posypte semienkami a pečte pri teplote 180 St.C. asi 35-40 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Orechovo-čokoládové slimáky s karamelom?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie:

  • 150 g LM
  • 800 g Špaldová hladká múka
  • 300 g Pšeničná chlebová múka
  • 220 g šľahačková smotana
  • 3 PL Majolka
  • 350 g voda
  • 70 g olej
  • 150 g cukor

Na plnku:

  • 300-400 g mleté orechy
  • 3 vajcia
  • 150 g cukor
  • 1 čokoládový puding Dr. Oetker prášok (taký čo sa varí len s vodou)
  • 250 g zmäknuté maslo
  • 2 PL múka

Na karamel:

  • 250g kryštálový cukor
  • 100g maslo
  • 150ml 30% šľahačky
  • 1 ČL – soli