Spracovanie:
-
1Rozkvas:
50 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
50 g voda
50 g pšeničná hladká múka
2Rozkvas nechajte nakvasiť na dvojnásobok a pridajte ďalšie suroviny:
150 g špaldová alebo pšeničná hladká múka
75 g polohrubá múka
1 vajíčko
50 g oleja
100 ml mlieka
Ak sa Vám zdá cesto husté, alebo riedke, pridajte mlieko, alebo múku. záleží od toho, akú múku ste použili.
Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3Nakysnuté cesto rozvaľkajte, narežte na pásiky a napichujte na paličku spolu s olivami. Nechajte finálne nakysnúť a natrite vajíčkom a posypte semiačkami, pizzovým korením, chilly, syrom, podľa toho na aké máte chuť.
Pečte pri teplote 180 St. C. asi 30 minút do chrumkava.
Po upečení potrite olejom v ktorom ste si roztlačili cesnak.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Rozkvas:
- 50 g LM, alebo lyžica ražného kvásku
- 50 g voda
- 50 g pšeničná hladká múka
Rozkvas nechajte nakvasiť na dvojnásobok a pridajte ďalšie suroviny:
- 150 g špaldová alebo pšeničná hladká múka
- 75 g polohrubá múka
- 1 vajíčko
- 50 g oleja
- 100 ml mlieka
- 1 čl soli