Olivové tyčinky

Postup

  • Postup:
    1. Z uvedených surovín okrem olív vypracujte kompaktné cesto ktoré sa odliepa od stien nádoby.

    2. Po vymiesení cesto roztiahnite na pracovnej doske, posypte na polovičky nakrájanými olivami a poskladajte

    3. Cesto nechajte kysnúť 8-10 hodín pri izbovej teplote na dvojnásobok. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny

    4. nakysnuté cesto rozdeľte na 80 g bochníčky a vygúľajte paličky ktoré nechajte finálne kysnúť 2-3 hodiny. Pri verzii z droždia 20 minút

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 30 minút.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Olivové tyčinky?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 70 g LM, alebo ražný kvások (čerstvo nakŕmený), alebo 10 g droždie
  • 200 g Manitoba
  • 50 g celozrnná pšeničná
  • 200 g špaldová hladká múka
  • 300 g mlieko
  • 4 hrste olív
  • 1 čl soľ
  • 1 čl slad
  • 30 g olej
  • 3 kopcom lyžice zemiakových vločiek, (alebo 1 uvarený zemiak a uberte 30 g tekutiny)