Postup:
-
Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame v robote. Tekutinu pridajte postupne, cesto je dosť hydratované, ale aby sa ľahšie vymiesilo, pridajte najprv 2/3 a až keď sa nám začne cesto pekne ťahať a viditeľne je hladké, pridajte zvyšok. Ak by bolo veľmi tekuté, nepridávajte všetku vodu. Záleží to od použitej múky. Vymiesené cesto prikryte a nechajte vykysnúť na dvojnásobok Môže to trvať 6-8 hod. Závisí to od izbovej teploty. Môžete tiež cesto dať kysnúť do chladničky na 12-24 hodín. Podstatné je aby zhruba zdvojnásobilo objem. Nie viac. Cesto môžete pár krát preložiť.
Po vykysnutí premiestnime na pomúčenú dosku, roztiahnite opatrne na plech, ktorý ste vymastili a dobre pomúčili. Do cesta zatlačte celé hrušky, a okolo nich rozotrite nugátový alebo čokoládový krém. Ja som použila nugátový krém od Powerlogy, ale môžete použiť aj Nutelu, alebo si urobte čokoládovú ganache. Nechajte finálne nakysnúť zhruba dve hodiny.
Pečieme pri teplote 180 st. C. približne 30 minút. Treba si odsledovať, každá rúra pečie inak. Brownies by malo byť nie vysušené ale pekne krémové z roztopenej čokolády.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 100 g kvások
- 400 g hladká pšeničná múka
- 350 g mlieko
- 50 g kakao
- 100 g cukor
- Štipka soli
- 80 g maslo
- 100 - 150 g nasekaná čokoláda
Náplň
- Nugátový, alebo čokoládový krém
- Hrušky