Zdielať recept

Nemiesené ciabatty

Nemiesená ciabatta so 100% hydratáciou, ktorú sme robili na Víkendovej online škole kváskového pečenia.
Ak ju budete piecť a nemáte Manitobu, uberte 100 g vody, bežná chlebová múka neutiahne cesto so 100% hydratáciou.

Postup:

  • Zmiešate všetky suroviny na rozkvas a necháte nakysnúť na dvojnásobok.
    K nakysnutému rozkvasu primiešajte (nemusíte miesiť, ale ak sa tak rozhodnete, môžete)
    Cesto po zmiešaní dajte do nádoby v ktorej ho prekladajte 2 hodiny pri izbovej teplote a po tomto čase odložte do chladničky na 12-24 hod. Musí Vám zdvojnásobiť objem. V chladničke cesto prekladajte vždy keď si naňho spomeniete. Čím častejšie tým lepšie.
    Pripravte si plech na pečenie, na ktorom umiestnite papier na pečenie, ktorý dobre pomúčte najlepšie semolinou, alebo hrubou múkou. Ak nemáte, použite hocijakú. Semolina na Ciabatách vytvorí veľmi príjemnú kôrku.
    Cesto po vybratí z chladničky vyklopte na pomúčený papier. Dobre ho pomúčte aj zvrchu.
    Stierkou ho rozdeľte na 4 diely, ktoré od seba mierne stierkou odtlačte. Pracujte s ním minimálne. Nechajte medzi dielami medzeru asi 5 cm.
    Plech s bochníkmi zakryte a nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny v závislosti od okolitej teploty.
    Po nakysnutí pečte vo vopred vyhriatej rúre so záparou 15 minút na 250 St.C a neskôr teplotu znížte na 200 St.C. a pečte ďalších asi 20 minút. Dávajte pozor, aby sa zvrchu nespálili.
    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Nemiesené ciabatty?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 300 g vody
  • 400 g Manitoby, alebo pšeničnej chlebovej múky
  • 50 g kvások

Cesto:

  • Nakysnutý rozkvas
  • 200 g Manitoba, alebo hladká pšeničná múka
  • 20 g kvásku
  • slad
  • soľ
  • 300 g voda