Spracovanie:
-
450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnasobok a potom pridajte ďalšie suroviny.
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút. Maslo pridávajte ako posledné a mieste pokiaľ sa úplne nevstrebe do cesta.
Nechajte finálne nakysnúť pri izbovej teplote asi 8-10 hodín. Záleží od okolitej teploty.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 450 g rozkvas - ( 150 g ražný kvások, alebo LM + 150 g voda + 150 g pšeničná hladká múka)
- 850 g manitoba (alebo pšeničná chlebová)
- 50 g cz ražná
- 550 g mlieko
- 100 g maslo
- 20 g soľ
- 1 PL med
- Slad