Postup:
-
1. Vo vyššej panvici speníme nakrájanú cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú papriku, nastrúhanú mrkvu, paradajky, a nakoniec pridáme konzervu lúpaných paradajok. Ochutíme koreninami, bazalkou, cesnakom a soľou. Dusíme prikryté asi 20 min.
2. Z mletého mäsa (najlepšie doma pomletého), nakrájanej cibule, vajíčka, strúhanky vypracujeme pevnú hmotu, osolíme, okoreníme a ešte dobre premiešame.
3. Vytvarujeme malé guličky, ktoré vypražíme na oleji a pridáme do omáčky a krátko necháme povariť.
4. Podávame s cestovinou, alebo zemiakmi.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 500 g mleté bravčové mäso
- 1 vajíčko
- 1 väčšia cibuľa
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 1 PL Strúhanka
- Olej na vysmážanie
Omáčka:
- 3 ks veľkých mäsitých paradajok
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- Cesnak
- 1 ks cibuľa
- 1 ks paprika
- 1 ks mrkva
- Soľ
- 2 čl cukor
- Bazalka
- Stredomorské bylinky