Postup
-
Jedno cesto rozvaľkajte a uložte na plech tak, že o ohnete aj na kraje aby ste vytvorili „vaničku“. Spodok popichajte vidličkou.
Na cesto naukladajte piškóty a na piškóty rozpolené marhule. Ak používate čerstvé marhule, Džem rozmiešajte s trochou mlieka, alebo kyslej smotany aby bol riedky a polejte ním piškóty. Ak používate kompót, džem vynechajte. V mlieku rozmiešajte pudingové prášky, cukor a vanilkový cukor a nalejte na marhule.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre asi 40 min. pri teplote 175 St.C. pokiaľ okraje cesta začnú hnednúť.
Druhé cesto rozvaľkajte na ten istý rozmer, nakrájajte na kocky, popichajte vidličkou a dajte piecť asi na 25 minút na 200 St.C. Dávajte pozor, aby sa nepripálili. Má mať bledú, jemne hnedú farbu.
Po upečení nechajte do druhého dňa vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Na druhý deň vyšľahajte šľahačkovú smotanu, navrstvite ju na koláč a na ňu naukladajte kocky upečeného cesta.
Zákusok nakrájajte a posypte práškovým cukrom.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Budete potrebovať
- 2 lístkové cestá
- 12 ks dlhé piškóty, alebo balíček obyčajných okrúhlych
- 250 g marhuľový džem
- 3 balíčky vanilkového pudingu
- 800 ml mlieko
- 5-8 lyžíc cukor (podľa chuti viac)
- 2 ks vanilkový cukor
- 500 g čerstvé marhule (alebo marhuľový kompót ktorý nechajte dobre odkvapkať)
- 500 ml smotana na šľahanie