Mandlenky

Sú tak dobré a voňavé že zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť. Urobili sme si ich na workshope ku kávičke. Cesto predtým čakalo v chladničke 2 dni, len sme si ich vygúľali a dali piecť. Recept je samozrejme na veľké množstvo, tak si ho podeľte na polovičku.

Kto nekváskuje, kvások len vynechá

Postup:

  • Zo všetkých surovín vymieste v robote cesto, nechajte pár hodín odpočívať pri izbovej teplote a schovajte na noc so chladničky. Pred tvarovaním nechajte cesto zmäknúť a tvarujte 40 g guľky, ktoré pred pečením mierne zvrchu stlačte. Ak sa praskajú po krajoch je to v poriadku, cookiesky majú také byť.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 st.c. 15 minút. Po upečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na plechu, inak sa Vám budú rozsýpať

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Mandlenky?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie:

  • 4 lyžice kvásku (je jedno aký ale ak dáte lievito, rozkŕmte si ho najprv pomerom 1:1:1, alebo ho rozmixujte v smotane z receptu.)
  • 500 g maslo
  • 400 g mleté orechy
  • 600 g mandľová múka, alebo mleté mandle alebo lieskovce
  • 1000 g špaldová, alebo pšeničná múka (môže byť aj celozrnná)
  • 300 g nasekané mandle
  • 300 g cukor
  • 400 ml šĺahačková smotana
  • 4 vajcia
  • 500 g rôznych druhov čokolády nasekané na drobné kúsky.
  • 2 prášky do pečiva
  • Môžete pridať aj kardamón, alebo škoricu