Postup:
-
Toto malinové tiramisu je dokonalé. A tak isto si urobíte aj jahodové. Alebo z akéhokolvek ovocia. Sú v ňom dve tajné ingrediencie a malinový prach, ktorý ho robí jedinečným. Je v ňom skryté Amareto (veľa Amareta 😁), ktoré samozrejme môžete vynechať ak ho budú jesť deti, v tom pripade ho vymeňte za malinový džús alebo sirup a čokoládová ganache.
Pred samotnou prípravou si urobte hustú ganache z 300 g pochúťkovej smotany a 300 g bielej čokolády. Do jedneho hrnca si dajte asi 5 cm vody a nad neho umiestnite menší hrniec, ktorý sa nesmie dotykat vody. Nechajte zovriet vodu a v hornom hrnci nad vodnym kúpelom rozpustite smotanu s cokoládou za stáleho miešania. Nechajte vychladnut. Po vychladnutí pridajte tvaroh a jemne metličkou vymiešajte dohladka.
Žĺtky vyšľahajte nad vodným kúpeľom asi 15 min. ručným šľahačom do bielej hustej peny. Odstavte z vodneho kúpela a pridajte mascarpone a jemne metličkou zmiešajte.
Vyšľahajte šľahačku.
Všetky 3 zmesi jemne.metličkou spojte.
Džem vymiešajte s Amaretom a šťavou z limetky. a namočte do zmesi piškoty jednou stranou. Nechajte ich namocene asi 3 minuty aby trochu nasiakli. Ukladajte do misy suchou stranou na spodok. Vrch piškot jemne potrite malinovou zmesou. Ak chcete mať viac malinove a mate vyssiu formu, môžete aj na túto vrstvu uložiť maliny.
Teraz natrite vrstvu krému a znovu piškoty, ktoré ste namočili v malinovej smesi s Amaretom.
Znovu natrite krém. Na vrch naukladajte nahusto maliny.
Ak máte lyofilizované maliny, môžete ich rozmixovať a vrch sitkom poprášiť malinovým prachom a dozdobiť mätou. Ja som použila maliny od @healthyplanet.sro
Tiramisu nechajte v chladničke odpočívať do druhého dňa, najlepšie 24 hod ( kľudne aj dva dni) aby sa piškoty dobre nasiakli.
Krájajte vychladené.
Ak Vám zostal krém, urobte si aj pohárikovú verziu tohto dezertu. Piškóty do pohára nalámte, zalejte malinovou zmesou s Amaretom, zmesou z Mascarpone a pokracujte podla velkosti pohara.
Želám dobrú chuť
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Základ:
- Asi 50 dlhých piškót
- 500 g mascarpone
- 5 ks žĺtka
- 1 jemný vaničkový tvaroh
- 300 ml smotana na šľahanie
- 300 g kyslá pochúťková smotana
- 300 g bielej čokolády
- 400 g poctivý domáci malinovy džem
- 200 ml Amareto
- 500 g maliny
- Šťava z limetky