Postup:
-
Suroviny zmiešať a nechať nakysnúť cesto pokiaľ zdvojnásobí objem.
Rozdeliť na rovnaké diely zhruba 470 g a urobiť bochníčky, ktoré poriadne utiahneme ako chlieb pred vložením do ošatky.
Necháme 20 min. povoliť zakryté utierkou
Prekladáme vždy o kúsok zhora nadol a uťahujeme do tvaru šulca.
Vygúľame bagety, (viac pritlačíme na krajoch, aby mali pekné špicaté rohy) alebo tvarujeme iné pečivo. V tomto prípade rozgúľame na dlhé pramene, ktoré namokríme alebo štetcom vodou, alebo vygúľame na mokrej kuchynskej utierke a následne v semiačkach. Pramene následne zapletieme do vrkoča a stočíme do venca. na koncoch spojíme. potrieme trochu vodou, aby sa nám spoje pekne scelili.
Posypeme múkou alebo aj hrubozrnnou soľou (soľ postriekame vodou), narežeme a necháme znovu nakysnúť asi 2-3 hodiny, zakryté utierkou.
Pečieme asi 20-30 min. na 240 st. C. so záparou. Čas si treba odsledovať, každá rúra pečie inak.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 150 g LM
- 1000 g Manitoba (alebo pšeničná 0, alebo T650)
- 700 g mlieko
- 50 g maslo
- 20 g soľ
- 10 g ražná CZ