Postup
-
Kvások pred pečením nakŕmte a nechajte zdvojnásobiť objem. Ak máte ražný kvások, nakŕmte si ho pšeničnou múkou na husto a nechajte zdvojnásobiť. Ak robíte verziu z droždia, urobte si kvások z časti mlieka, lyžičky cukru a droždia.
Z kvásku a ďalších uvedených surovín vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to trvá asi 6-9 hodín (V zime dlhšie, v lete kratšie. Čas je orientačný. Záleží podľa teploty v miestnosti a sily kvásku) Pri verzii z droždia je to asi 2 hodiny.
Po nakysnutí cesto rozdeľte na rovnaké časti 80-100 g, naplňte plnkou a nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 2-3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min.
Pred pečením potrite maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 34 min.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 100 g LM (alebo 20 g droždia)
- 330 Manitoba
- 200 g polohrubá múka
- 230 g mlieko
- 75 g cukor
- 50 g bravčová masť
- 160 g zamiaky uvarené v šupke a rozmixované ponorným mixerom
- 1 žĺtko
Plnka
- 600 g hustý slivkový lekvár
- 400 g mletý mak