Postup:
-
Ak chcete urobiť wafle kváskové, ponorným mixerom rozmixujte v mlieku 100 g kvásku, do preosiatej múky pridajte prášok do pečiva a pridajte ostatné suroviny okrem lyofilizovaného ovocia, vymiešajte ručným mixerom na hladkú hmotu a nechajte prekvasiť 6 hodín pri izbovej teplote, alebo vez noc v chladničke.
Ak robíte nekváskové, do preosiatej múky zamiešajte prášok do pečiva, pridajte ostatné suroviny, ručným mixerom rozmixujte na hladkú hmotu.
Stroj na vafle rozohrejte a naplňte do ½ cestom, posypte ovocím a doplňte cestom. Stroj zatvorte a pečte podľa návodu k Vášmu waflovaču.
Wafle môžete plniť lekvárom, nugátom, tvarohom, mascarpone, alebo podľa chuti ovocím, alebo šľahačkou.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 570 g múka
- 700 g mlieko
- 1 vanilkový cukor
- 1 Prášok do pečiva
- 50 g cukor
- 3 PL Olej
- 4 celé vajcia
- 50 g na jemno pomletých ovsených vločiek
- 100 g lyofilizované ovocie
Náplň 1
- 250 g mascarpone
- 50 ml šľahačková smotana
- 500 g jemný tvaroh
Náplň 2
- Lekvár, alebo rozvar z ovocia
Na dokončenie
- Drobné bobuľové ovocie