Postup
-
Vopred si uvarte hustý puding z mlieka, cukru a pudingových práškov a nechajte vychladnúť. Na povrch pudingu dajte fóliu tak, aby sa dotýkala povrchu, aby sa nevytvorila koža. Po vychladnutí pridajte a ručným šľahačom zamiešajte tvarohy a vajíčka.
V robote vyšľahajte žĺtka s cukrom. Postupne pridajte olej, mlieko, kyslú smotanu, kakao a nakoniec nasekanú čokoládu.
V druhej mise vyšľahajte bielka. Samostatne zmiešajte múku s práškami do pečiva.K zmesi v robote striedavo ručne pridávajte bielka a múku.
Vymastite si plech na pečenie a vysypte múkou. Cesto nalejte na plech a naňho robte kopčeky z tvarohovej hmoty. Na to ukladajte ovocie. Ovocie pred použitím vyváľajte v múke, aby nekleslo na spodok. Ja som použila na polovičku marhule a na druhú višne. Obidve varianty boli chuťovo aj vizuálne úžasné.
Pečte pri teplote 180 St.C vo vopred vyhriatej rúre asi 40 min. Koláč je lepší, keď nie je vysušený.
Po upečení nechajte vychladnúť, aby tvarohová hmota stuhla.Verím že bude chutiť.
Želám dobrú chuť
Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 8 vajec
- 300 g cukor
- 600 g hladká múka
- 200 ml mlieko
- 220 g kyslá smotana
- 300 ml olej
- 2 prášky do pečiva
- 5 PL kakao
- 200 g nasekaná čokoláda
Tvarohová náplň
- 700 ml mlieko
- 2 vanilkové pudingy
- 2 hrudkové tvarohy
- 200 g kryštálový cukor
- 2 vajíčka
Na dokončenie
- Marhule, višne, alebo iné ovocie