Zdielať recept

Karamelová zmrzlina v oblátke

Ak máte radi ovocné zmrzliny, kľudne si do nej primiešajte rozmixované jahody, banán, čučoriedky, alebo si ju môžete urobiť aj kakaovú. Do zmrzliny môžete pridať napríklad aj sušené ovocie, čokoládu, krovky, oreo, alebo iné nasekané sušienky.
Ak nemáte oblátky, kľudne si ju dajte zmrznúť v plastovej krabičke a naberajte po zmrznutí ako bežnú zmrzlinu.
Je možné, že vám z nej zostane po naplnení oblátok, skúste do nej primiešať roztopenú vychladnutú čokoládu a zamraziť
Počítajte s tým, že by mala poriadne zmrznúť asi 6 hodín.

Postup

  • Šľahačku vyšľahajte do tuha. Postupne prilievajte salko a vanilku a zašľahávajte.
    Oblátku položte do formy a na ňu navrstvite vyšľahaný krém, dobre vyrovnajte a naňho dajte ďalšiu oblatku. Jemne zatlačte, obalte aj s formou do fólie a dajte do mrazničky. Ak nemáte vhodnú formu, kľudne to robte bez nej, ale pod spodnú oblatku ešte pred plnením vložte karton a naňho pás fólie alebo alobalu, aby ste ich mohli po naplnení zabaliť a vložiť do mrazničky.
    Po naplnení dajte do mrazničky na 6 hodín zmraziť a krájajte pilkovým nožom.
    Ak ich robíte viac do zásoby, po nakrájaní si ich zabaľte do fólie a dajte samostatne do mrazničky.

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Karamelová zmrzlina v oblátke?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 500 ml šľahačková smotana 33%
  • 1 ks karamelové Salko
  • 2-4 ks tortové oplatky (podľa toho aké hrubé ich budete plniť)
  • vanilka