Postup:
-
Náplň:
Vo vyššom hrnci rozpustite za stáleho miešania cukor a miešajte dovtedy, než sa skaramelizuje. Opatrne prilejte vriacu vodu (najlepšie z rýchlovarnej konvice) a miešajte dovtedy než sa karamel celkom rozpustí. Kapustu nastrúhajte a duste na masle. Pridajte rozpustený karamel, cukor, škoricu a duste pokiaľ bude kapusta mäkká.
Recept:
1. Z uvedených surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto. Miesenie môže trvať 20 minút.
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3. Nakysnuté cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozvaľkajte na 2 cm, naznačte si štvorčeky, cesto rozrežte a na každý štvorček dajte kôpku kapusty.
4. Každý štvorček zabaľte do batôžka a ukladajte s 5 cm medzerami na plech.
5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
6. Popichajte vidličkou a pečte pri teplote 180 St.C asi 30-35 minút.
7. podávajte posypané práškovým cukrom
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 100 g LM
- 600 g hladká múka
- 400 g polohrubá múka
- 1 vajce
- 550 g mlieko
- 100 g olej
- 100 g cukor
Náplň:
- 1,5-2 kg hlávková kapusta
- 200 g cukor na karamel
- 150 g cukor do dusenej kapusty.
- 200 ml vriaca voda
- 200 g maslo
- Škorica