Postup:
-
1. Zmiešajte tekutinu s Kamutovou a nechajte prebehnúť hodinu autolýzu.
2. Pridajte kvások, premiešajte a nechajte hodinu prebehnúť fermentolýzu.
3. Pridajte soľ a slad a 5 min. mieste.
4. Pridajte múku Timilia a mieste ďalej ručne ešte asi 3-5 min. Pokiaľ nebude cesto dostatočne pružné.
5. Vymiesené cesto premiestnite do nádoby, kde ho 2-5 hodín prekladajte. Čas závisí od okolitej teploty. V lete v horúčavách stačí 2 hodiny, v zime naopak 5 hodín.
6. Stočte do ošatky a nechajte hodinu pri izbovej teplote. Ak je veľmi teplo, dajte rovno do chladničky kvasiť pri 7 St.C.
7. Dajte kysnúť do chladničky na 12 hodín
8. Pečte pri teplote 250 St.C 15 minút so záparou a ďalej na teplote 200 St.C 30 minút bez zápary
9. Nechajte vychladnúť na mriežke zabalené do utierky. Krájajte až po úplnom vychladnutí asi po 3 hodinách
Chutné chrumkavé chleby želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Recept na tento chlieb:
- 70 g kvások
- 450 g Kamutová hladká múka
- 80 g Kamutová celozrnná múka
- 50 g Prastará múka Timilia
- 200 g pivo
- 200 g voda
- 1 čl soľ
- 1 čl slad