Postup:
-
Kvásková verzia:
1. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 8 hodín. (čas je orientačný)
3. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 20 min. odpočívať.
4. Bochníčky vyvaľkajte na placky a opekajte z oboch strán na panvici pokiaľ nestmavnú a mierne sa nafúknu.
Verzia z droždia:
1. Pripravte si kvások zmiešaním droždia s mliekom a lyžičkou cukru, ktorý nechajte nakysnúť asi 15 min.
2. Z kvásku a ostatných surovín vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien nádoby a je pekne elastické
3. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok asi 2 hodiny. (čas je orientačný)
4. Nakysnuté cesto rozdeľte na 150 g bochníčky a nechajte 5 min. odpočívať.
5. Bochníčky vyvaľkajte na placky a opekajte z oboch strán na panvici pokiaľ nestmavnú a mierne sa nafúknu.
Po upečení môžete nechať suché, alebo potrieť olivovým olejom s cesnakom.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas - verzia z kvásku:
- Rozkvas ( 100 g kvások, 100 g pšeničná hladká múka, 100 g voda)
- Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok.
Cesto - verzia z kvásku:
- 300 g nakysnutý rozkvas
- 950 g hladkej múky
- 400 g vody
- 300 g grécky jogurt
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice oleja
Kvások - verzia z droždia:
- 100 g mlieko, 40 g droždia, lyžička cukru
Cesto - verzia z droždia:
- Nakysnutý kvások
- 1050 g hladkej múky
- 400 g vody
- 300 g grécky jogurt
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice oleja