Postup:
-
Zápara zo zmesi zrniek (zmes zrniek zalejeme 70 st.c. vodou tak, aby voda bola nad zrnkami par mm. Necháme vychladnúť)
Suroviny zmiešať, ak sa Vám zdá cesto príliš tuhé, alebo naopak riedke, pridajte múku, alebo mlieko. záleží na múke, ktorú ste použili, každá má inú savosť. Nechať nakysnúť cesto pokiaľ zdvojnásobí objem.
Rozdeliť na rovnaké diely zhruba 80 g a urobiť bochníčky, ktoré poriadne utiahneme ako chlieb pred vložením do ošatky.
Necháme 20 min. povoliť zakryté utierkou
Prekladáme vždy o kúsok zhora nadol a uťahujeme do tvaru šulca.
Vygúľame bagetky, alebo tvarujeme iné pečivo.
Necháme finálne nakysnúť asi 2-3 hodiny, zakryté utierkou.
Pečieme asi 20-30 min. na 240 st. C. so záparou. Čas si treba odsledovať, každá rúra pečie inak.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- 150 g LM (ak ho máte aktívne, v dobrej kondícii. Ak nie, urobte rozkvas z 50 g LM, 50 g vody + 50 g múky a v tom prípade uberte trochu tekutín z cesta (asi 20-30 g)
- 500 g Manitoba (alebo pšeničná 0, alebo T650)
- 350 g mlieko
- 50 g maslo
- 20 g soľ
- 50 g ražná CZ