Jablkové ružičky s čokoládou

Čokoláda a jablká je úžasná kombinácia chutí. A v jemnom kysnutom koláči je to nebíčko. Tak teda skúste a uvidíte

Postup

  • Zo surovín si vypracujte nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z kvásku to môže trvať 8-10 hodín v závislosti od teploty okolia a sily kvásku. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny.

    Po nakysnutí ho rozvaľkajte na obdĺžnik, natrite ho plnkou a narežte na pásy široké asi 8 cm. Plnenie jablkami začnite krajným pásom. Vždy na 1/2 šírky pásu, teda na 4 cm ukladajte na tenko nakrájané polovičky jabĺk tak, aby sa prekrývali a zároveň polovičkou (oblúčikom) ležali mimo cesta. druhou polovičkou cesta prekryte jablká a pás zrolujte do ružičky. Uložte do formy. Ak máte veľkú formu, nasledujúci pás nadpojte a omotajte okolo strednej ružičky. Vyplňte formu tak, aby ste nechali po obvode voľný priestor na dokysnutie.

    Ja som urobila 4 takéto menšie ružičky.

    Hotové ružičky nechajte nakysnúť pri izbovej teplote 2-4 hodín, záleží od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 20 min.

    Po nakysnutí posypte kryštálovým cukrom a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35-45 minút. Záleží od veľkosti formy.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Jablkové ružičky s čokoládou?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 570 g špaldová hladká múka
  • 260 g kryštálový cukor
  • 250 g mlieko
  • 100 g maslo
  • 70 g žĺtka
  • 150 g LM (kto nekváskuje, pridá 20 g droždia a upraví časy kysnutia)

Plnka

  • Máte viac možností: Môžete použiť čokoládu roztopenú s trochou masla, alebo nutelu, alebo akúkoľvek inú čokoládovú nátierku. Ja som použila nátierku Babeta, ktorú kúpite v supermarkete Kraj. Alebo môžete použiť džem.
  • A samozrejme potrebujete jablká