Postup:
-
Sušené ovocie si namočte deň vopred do rumu a pred pečením sceďte a vyžmýkajte.
Múku zmiešajte s koreninami a vymieste s kváskom, cukrom, mliekom, vajcom a kakaom na hladké cesto. Keď sa suroviny spoja, mieste asi 10 minút a začnite pridávať po kúskoch maslo.
Ku koncu pridajte sušené a kandizované ovocie, citrónovú a pomarančovú kôru.
Cesto necháme prikryté v mise vykysnúť na dvojnásobok objemu.
Vykysnuté cesto preklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na rovnaké diely, utiahneme do bochníčka a ukladáme na plech na pečenie vedľa seba.
Necháme 2-3 hodiny zakryté igelitom nakysnúť pri izbovej teplote. (ak sú letné horúčavy, stačí 1 hodina.)
Po nakysnutí vymiešajte spolu suroviny na pastu a naplňte ňou cukrárenské vrecko s hladkou špičkou. Ozdobte buchty pastou.
Pečte v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút do zlatohneda.
Po dopečení dajte do menšieho hrnca zohriať suroviny na rozvar a miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí. Nechajte vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potrieme povrch ešte horúcich buchiet cukrovým rozvarom a necháme trochu vychladnúť na mriežke
Dobrú chuť želá Petronela Burianova
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 200 g LM (alebo ražného kvásku) vopred nakŕmeného a narasteného na dvojnásobok
- 700 g Manitoba, T660, alebo špaldova múka
- 130 g cukor
- 350 g mlieko
- 1 vajce
- 120 g maslo
- 1 vanilkový cukor
- 1 citrónový cukor
- 6 g škorica
- 1/4 čl mletého muškátového orechu
- 1/2 čl mletý zázvor
- 5 ks drvený hrebíček
- 1 čl kardamon
- citrónová kôra
- pomarančová kôra
- vanilka
- 100 g sušené hrozienka, brusnice, nakrájané sušené marhule
- 100 g kandizované ovocie
- rum na namočenie sušeného ovocia.
Cukrový rozvar
- 50 g cukor
- 50 g voda
- vanilková esencia
Pasta na krížiky
- 150 g múky
- 120 g vody